Friday, January 4, 2008

Another WorldVitalRecords Survey

I just took the latest WorldVitalRecords Customer Input Panel survey. Here are the questions and my answers:

1) Have you ever interviewed a person about family history?

Answer: Yes.

2) What was the purpose of the interview?

Answers: Preserve the individual's legacy, Capture a specific story, Find out more about the individual, Family project

3) Who have you conducted interviews with?

Answers: Parent, Aunt/Uncle, Cousin, Friend of my grandmother.

4) What medium did you use to interview?

Answer: Face to face (parent, cousin, uncle, aunts, friend), and written questions (aunts)

5) How did you record the interview?

Answers: Paper (parent, cousin, friend) , audio recorder (aunts, uncle)

6) Did either of you have to travel more than 100 miles to conduct the interview?

Answer: Yes (Massachusetts from California for uncle).

7) Have you preserved the interview in any way?

Answer: Yes.

8) How have you preserved it?

Answers: Retained the audio-tapes. Transcribed the interviews. Passed the transcriptions to the interviewees, their children and my brothers.

9) How interested would you be in a professional service that conducted video interviews with loved ones anywhere in the US?

Answer: Somewhat interested.

10) Who in your family besides you, would be interested in a service that did a video Interview of a loved one?

Answers: Child, Cousin, Friend (society colleagues).

11) Would you pay $400 for an interview service that would travel anywhere in the U.S; perform a professional video-taped interveiw with a loved one; edit the video; preserve the interview on a DVD packaged in a museum-quality metal case that you would receive in the mail and could be ordered by anyone?

Answer: No.

12) How much would you be willing to spend?

Answer: $0 (I'm cheap! I feel I can do this myself).

13) Do you have any comments about a service that would do a professional video interview of a loved one?

Answer: Unfortunately, there are no loved ones still alive that can shed light on my ancestors - I'm too old!


As with previous surveys, we can glean some insight into what WorldVitalRecords is about to offer to subscribers. This is a pretty good idea for people who have parents, grandparents, aunts/uncles, cousins etc. in a distant state, especially if the interviewee had special insight into the family stories and history.

No comments: